zaterdag, augustus 06, 2011

pleinwerken en shoppen

Jambo!

De laatste dag van de eerste week pleinwerking zit er op en 't was opnieuw de moeite. De andere helft van de kinderen hebben een t-shirt beschilderd terwijl de kleintjes zich uitgeleefd hebben met allerlei kringspelen. Ze vonden het geweldig. Er zijn heuse kunstwerken uitgekomen! In de namiddag zijn we naar het strand gegaan waar we de kinderen uitdrukkelijk verboden hadden om te zwemmen. Enkele ouders hadden ons dat gevraagd omdat hun kinderen niet kunnen zwemmen dus hebben we er maar een algemene regel van gemaakt: 'no swimming'. Ze hebben bijzonder goed geluisterd, ze hebben het niet eens geprobeerd. Op het strand hebben ze samen met Bimba, de Keniaanse vriend van Mariette, gevoetbald en gevolleybald. De kleintjes hebben gaten gegraven en hun gezicht vol zand gesmeerd zodat ze even blanke konden spelen. Wij konden ondertussen rustig alles vanop de zijlijn in de gaten houden en eigenlijk gewoon met ons achterwerk het Keniaanse strand beroeren. Heerlijke pauze en het deed deugd. Opnieuw was er een talrijke opkomst: 56 kinderen telden we in de namiddag!

Vrijdagavond zijn we na een Umbatime bij Kebene een Keniaans stapje in de wereld gaan zetten, maar onze pijp was al snel uit en we zijn dan ook maar vroegtijdig afgehaakt en als een blok in slaap gevallen. Nele kermde van pijnlijk verbrande schouders en we voelden allebei de vermoeidheid van de eerste week. Moe maar voldaan....

Vandaag zijn we op souvenirjacht gegaan en hebben we onze buit binnengehaald mits enkele extraatjes waaronder een giraffe van 1m60 hoog en een parelhoen van 50 cm hoog. Mooi mooi! We hebben ze Paulina en Taco gedoopt en ze staan te pronken op ons terras. Hoe we ze mee naar huis nemen, regelen we later wel....We hebben in elk geval een mooie deal gesloten met Mama Paulina, de eigenares van de shop. We voelden ons even echte Mzungu (= Blanke) met geld. Voor de rest hebben we er een rustig dagje van gemaakt omdat het hier ook ganse voormiddag geregend - nee, gegóten - heeft. Ja hoor, ook Kenia kent regen.

Onze laatste week wordt morgen ingezet en we hopen dat ze even levendig en dankbaar zal zijn als afgelopen week.

We houden jullie op de hoogte!


 Kwaherini,

Nele en Elien

2 opmerkingen:

  1. Hai,

    ik duim dat jullie een leuke laatste week beleven. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken, net zoveel als ik ervan overtuigd zijn dat jullie het daar heeeel herd gaan missen als jullie terug in belgie zijn. Ik ben ook benieuwd hoe jullie je souveniers hier in belgie gaan krijgen... Het waren wl erg veel kinderen op de speelpleinwerking deze week! Is dat een persoonlijk record of is dat altijd zo???
    Hopelijk hebben jullie even veel succes volgende week. geniet er nog van en hou de tijd vast. gstjs moek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo!!!
    En? al een mooi (zwart)kleurtje?
    Jullie hebben op safari echt super mooie dieren gezien!! Haha! dat doet me denken aan een grapje van op scoutskamp! Jannes vroeg aan Laurence waar een leeuw leeft en Laurence zei: op de kinderboerderij en Jannes vroeg waarom en Laurence zei daarop: Lief poesje!!!
    da was dus super stom van Laurence!
    Haha! met die leeuw naast je tent moet je toch het gevoel gehad hebben: waaw!! Ik zit zit net in de live versie van de film: de leeuwenkoning!!
    Wat een eer om het gebrul van een koning te moeten gehoord hebben!! Dat moet je aan onze koning zeker niet vragen!!
    Toen jullie die spelletjes op die pleinwerkeng speelden, en wanneer det meisje viel en bijna haar tong kwijt was,was dat wel echt lief om die te gaan helpen! met of zonder HIV virus!!:)
    Jullie foto's zijn wel echt geweldig!! Die kindjes zijn gewoon super schattig!!!
    Kzou jullie nog graag uitgebreid over mijn kamp willen vertellen maar dan heb ik je thuis niks meer te vertellen hé! dusss...
    vertel ik het je wel wanneer je terug bent!!
    Haha!!
    Jullie hebben nog de groetjes van mijn klein zusje( die bijna even groot is als mij)
    En natuurlijk de groetjes van mij,Laure (Nele haar lievelingsnichtje?) !!!

    BeantwoordenVerwijderen